DOGOVOR PREDSTAVNIKA JGSP I GRADA NOVOG SADA: Plate radnicima biće povećane, nema obustave rada

Z. GRUMIĆ 06. 02. 2022. u 21:39

NA današnjem sastanku predstavnika zaposlenih u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću (JGSP) Novi Sad i Grada postignut je dogovor o povećanju zarada, tako da neće biti obustave rada u gradskom prevozniku, najavljene za sutra.

Z. Grumić

 Nakon višečasovnog razgovora u prostorijama JGSP-a iz tog preduzeća je saopšteno da će polasci autobusa od ponedeljka  biti po uobičajenom rasporedu. 

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Žarko Mićin izrazio je  zadovoljstvo onom što je dogovoreno sa zaposlenima u JGSP i istakao da neće biti obustave rada, odnosno da će autobusi saobraćati redovno.

Mićin je dodao i da će pregovarački tim Grada i sindikata nastojati da do sredine marta usvoje poseban kolektivni ugovor.

- Sutra ćemo, na sastanku sa sindikatima, razgovarati i o posebnim kolektivnim ugovorima – napomenuo je Mićin.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP Vladimir Andrić je izjavio da je dogovorom predviđen drugačiji način obračuna koeficijenata zarada u tom javnom gradskom presuzeću, kojim bi trebalo da bude omogućena pravičnija raspodela a time i veće plate.


- Koeficijent „jedan“ biće vezan za minimalnu cenu rada, čime smo obezbedili najbolji mogući oibračun plata – rekao je on „Novostima“ i dodao da će preraspodelom koeficijenata, u čemu će aktivno učestvovati predstavnici sva četiri sindikata, biti realizovan dogovor sa sastanka.
Andrić je takođe naveo da su radnici zadovoljni postignutim dogovorom.

Radnici JGSP-a najavili su ranije da će 7. februara, obustaviti rad ukoliko im se ne uvećaju zarade a direktor preduzeća Ivan Radojičić istakao je da ni u jednom momentu u preduzeću u prethodnom periodu nisu ignorisani zahtevi zaposlenih za povećanjem zarada. On je tada rekao da su u JGSP saglasni s time da bi zarade trebalo da budu veće ali je dodao da je, nažalost, gradski prevoznik od početka pandemije Kovid 19 suočen s veoma teškom finansijskom situacijom.

                                              

Pogledajte više