PREMINULA TRI PACIJENTA U JEDNOM DANU: Korona presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

29. 01. 2022. u 14:04

TRI su nažalost smrtna ishoda u jednom danu, izazvana virusom korona, u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: preminuli pacijenti bili su godišta 1935., 1946. i 1948.

Foto: M. Bošnjak

Sva tri su, prema zvaničnom izveštaju te bolnice, bili nevakcinisani protiv kovida-19.

U toj „crvenoj“ zoni trenutno se leči 29 pacijenata.

- Kod njih 26 potvrđen je virus korona, troje ima negativne rezultate testa. U protekla 24 sata, u našu bolnicu primljeno je pet osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent prevežen je u Kovid bolnicu u Kruševac, dva su otpuštena na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, ni danas, kao uostalom tokom više sedmica unatrag, u danima vikenda ili praznika, zvanično ne potvrđuje broj osoba, registrovanih na zarazu korona virusom. Ova ustanova te podatke uglavnom saopštava prvog idućeg radnog dana, nakon vikenda ili praznika.

Od marta 2020. godine, to jest od zvaničnog početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 208 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 8.439. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 5.092, od kojih 775 dece.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 
Pogledajte više