JUBILEJ PARAĆINSKOG KLUBA ZA STARE: Već 35 godina okupljaju korisnike u „zlatnom dobu“

Zorana Rašić 26. 01. 2022. u 16:56

MADA je epidemija redukovala aktivnosti Dnevnog centra-kluba za stare koji postoji kao organizaciona jedinica Centra za socijalni rad u Paraćinu, u ovoj ustanovi danas su simbolično obeležili 26. januar, dan kada je klub zvanično počeo sa radom pre 35 godina.

Foto: Z. Rašić

Klub za stare okuplja oko 150 korisnika starijih od 65 godina, mahom penzionera, pružajući im različite sadržaje kroz brojne sekcije i, pre epidemije, kroz posete drugim srodnim klubovima u Srbiji, a mnogi od njih svakodnevno dolaze radi druženja i čitanja dnevnih novina.

 I pored aktuelne epidemiološke situacije, događaja je i prethodne godine bilo bar jednom mesečno, od turnira u šahu sa lokalnim klubom OŠK „Paraćin“ i okružne sportske olimpijade za stare, do izložbe umetničkih fotografija i književnih večeri.

Foto: Z. Rašić

Brojni članovi, vremešni Paraćinci, nadaju se da će se situacija sa virusom korona normalizovati, te omogućiti održavanje redovnih zabavnih druženja, uz muziku, kakvih je bilo ranije.

U međuvremenu, dosta korisnika se okrenulo šahu, pa i bilijaru, jer je klub krajem prošle godine dobio novi bilijarski sto.

Pogledajte više