NA PIJACAMA OČIŠĆEN SNEG: Novosadski komunalci na terenu

Lj. P. 22. 01. 2022. u 13:19

RADNICI Zimske službe novosadskog JKP „Tržnica“ na svim pijacama čistili u gradu čistili su sneg i posuli so, a tokom dana i, po potrebi, tokom noći ubrzano će raditi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina, saopštio je Uroš Lončar, direktor ovog preduzeća.

JKP TRžnica Novi Sad

Prema njegovim rečima, tokom večeri planirano je da Kvantaška i Najlon pijaca budu mašinski počišćene, s obzirom na to da se ove dve pijace čiste isključivo mehanizacijom.

Zimsku službu “Tržnice“ čini više od 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko bude potrebe. Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi.

- Raspolažemo i sa četiri motorne grtalice i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično – navodi direktor Lončar. - Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama.

Za vreme snežnih padavina, predviđeno je da prostor za čišćenje snega i leda obuhvata prostor pijace i prilaze pijaci u širini od 1,5 do dva metra, kako bi se omogućio nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima i posetiocima pijaca.

Zakupci lokala na pijacama takođe su u obavezi da čiste prostor ispred svojih objekata.

Program rada Zimske službe obuhvata period od 15. novembra 2021. godine do 15. marta 2022. godine. U slučaju snežnih padavina, rad Zimske službe može se produžiti i posle završetka predviđenog perioda.

BONUS VIDEO: SNEG U BEOGRADU - Formiran beli pokrivač u glavnom gradu


 

Pogledajte više