SKI-LIFT ZA SVAKI UZRAST: Posle šest godina, na Goču iznad Kraljeva pušten u rad novi sadržaj na maloj stazi

G. ĆIROVIĆ

20. 01. 2022. u 06:21

PUŠTANjEM u rad novog, modernog ski-lifta na takozvanoj maloj, preuređenoj i produženoj stazi na lokaciji Dobre vode na Goču, na Bogojavljanje je zvanično otvorena skijaška sezona na ovoj planinskoj lepotici poviše Kraljeva.

Foto G. Šljivić

Ljubitelji alpskog skijanja će tako, posle tačno šest godina, moći da koriste ski-lift na stazi dugačkoj 350 metara, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 900 metara. Za ovu namenu, kraljevačka lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izdvojila 20, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je dodalo još 15 miliona dinara.

- Na ovaj način, uz dodatni sadržaj i kulturno-istorijske atrakcije koje se nalaze u okolini, stvaraju se uslovi za unapređenje turizma, ali i za prepoznatljivost ovog kraja, ne samo na lokalnom, nego i na regionalnom nivou - istakla je tokom prigodne svečanosti Dunja Đenić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je zvanično i pustila u rad novi ski-lift na Goču.

Ova planina se sa jedne strane izdiže iznad grada na Ibru, a sa druge iznad Vrnjačke Banje...

- Uložili smo značajna sredstva da bi Goč zadovoljio najviše standarde i ponovo postao omiljena planina, pristupačna ne samo osnovcima i srednjoškolcima, već i starijim zaljubljenicima u zimske sportove koji nemaju mogućnosti da borave na skupim destinacijama - naglasio je Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Uz oživljavanje male, nadamo se uskoro i velike skijaške staze, potrudićemo se da Goč dobije i dodatne sadržaje, poput avantura parka i zatvorenog bazena, da bi postao još konkurentniji sličnim zimskim i letnjim centrima.

DO KRAJA RASPUSTA - BESPLATNO

DO kraja zimskog raspusta, korišćenje novog ski-lifta biće potpuno besplatno. Posle toga, cena dnevnog ski-pasa za odrasle koštaće 800, a za decu 700 dinara. Za noćno skijanje moraće da se izdvoji 1.000, a za grupe sa više od 20 osoba 600 dinara dnevno.

ODRŽAVANjE

ZA pripremu i održavanje staze "brine" se i nedavno kupljeni tabač snega za koji je lokalna samouprava izdvojila oko četiri miliona dinara, sa porezom - sve u cilju da potpuno oživi planina na kojoj su brojne generacije đaka, boraveći na školskim zimovanjima, napravile svoje prve korake na smučkama.

Pogledajte više