KANDIDATI ZA FEBRUARSKU NAGRADU NOVOG SADA: Prihvaćeno 11 inicijativa za visoko gradsko priznanje

Grad Novi Sad

14. 01. 2022. u 15:25

KOMISIJA Skupštine grada za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu utvrdila je juče listu na kojoj je 11 kandidata za Februarsku nagradu Novog Sada za 2021. godinu.

Z. Grumić

Na listi su bokser Tadija Kačar, strukovna sestra Vesna Imbronjev, džudista Slavko Obadov, kompozitor Stevan Divjaković, primarijus dr Siniša Saravolac, Milorad Srdić (posthumno), dr Zorica Crnogorac, hipoterapeut Vesna Stošić, profesor u penziji Boško Brzić, književnik i upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu dr Zoran Đerić i primarijus dr Veselin Bojat.

Doktor Bojat je u pismu komisiji istakao da odstupa od daljeg procesa u odabiru potencijalnog dobitnika nagrade, zahvalivši onima koji su njegov rad i zalaganje prepoznali i preporučili ga za to priznanje.

- Moj posao, kao lekara i direktora Dom zdravlja „Novi Sad“, u svom opisu sadrži brigu, empatiju i pomaganje a oni nisu kategorija koja treba da se nagrađuje, jer su integrativni deo onog što mi je životni poziv. Verujem da je i ono što sam naučio od roditelja doprinelo da na svoj posao i postignuća gledam sa skromnošću, bez da očekujem pohvale – naveo je između ostalog Bojat.

Komisija će na sledećoj sednici predložiti kandidata za Februarsku nagradu a konačnu odluku doneće Skupština grada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada , povodom Dana Grada 1. februara.Prvi dobitnik tog priznanja (za 1998. godinu) bio je kantautor Đorđe Balašević a lane je ono uručeno epidemiologu dr Vladimiru Petroviću.

Pogledajte više