CILJ UPADA U GRAČANICI JE ZASTRAŠIVANJE: Srpska lista najoštrije osudila brutalni napad kosovske policije

D. Z. 13. 01. 2022. u 09:17

U IME srpskog naroda sa Kosova i Metohije Srpska lista najoštrije je osudila sinoćnji brutalni, neosnovani i nelegalni upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica na centralnom Kosovu i Metohiji, kojim se, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, grubo ugrožava mir na ovim prostorima.

Foto: Tanjug

- Ovaj neosnovani upad, bez ikakavog naloga suda, predstavlja klasičan čin demonstracije sile u srpskoj opštini, sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda - ističe se u saopštenju Srpske liste koja poziva predstavnike međunarodne zajednice da najoštrije osude institucionalno nasilje koje se, kako ističu, sprovodi nad srpskim narodom. Takvo ponašanje kosovske policije, prema oceni Srpske liste, ne može se drugačije razumeti, a ćutanje međunarodnih predstavnika u ovom trenutku je nedopustivo.

- Predsedništvo Srpske liste poziva građane da ostanu suzdržani, ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ih ovi sramni potezi Prištine pokolebaju u nameri da ostanu i opstanu na svojim ognjištima- podvlači se u saopštenju Srpske liste.

Inače, više naoružanih pripadnika specijalne jedinice policije upalo je sinoć u zgradu Opštine u Gračanici, zahtevajući proveru da li se u njoj proslavlja pravoslavna Nova godina. Prema navodima očevidaca, specijalci su došli sa više vozila i sa dugim cevima ušli u opštinsku zgradu, a povod u sumnju da se nešto slavi jeste najava za večerašnji doček pravoslavne Nove godine u centru Gračanice.

BONUS VIDEO:

BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pogledajte više