UPISALI 54.000 SATI HUMANOSTI: Prošle godine volonteri Crvenog krsta Zrenjanina oborili rekord u radu na terenu

B. Grujić

11. 01. 2022. u 08:26

VOLONTERI Crvenog krsta u Zrenjaninu, tokom protekle godine, oborili su sve rekorde i na terenu proveli ukupno 54.000 sati, što je duplo više nego 2020. godine.

Foto Crveni krst Zrenjanin

- Podrška zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije bila je jedna od najbitnijih aktivnosti, ali se nije zaostajalo ni u ostalim akcijama koje su naša zakonska i programska obaveza - kaže Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Usaradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanina, organizovao je 37 redovnih i 11 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo više od 2.200 davalaca i prikupljeno je 1.963 jedinica krvi.

Aleksandra Tanasijević, Foto Crveni krst Zrenjanin

Tokom protekle godine u Narodnoj kuhinji, koja funkcioniše u okviru Crvenog krsta, podeljeno je 66.548 toplih obroka, a svakog radnog dana, 262 korisnika je dobijalo topli obrok i konzervirane namirnice za dane vikenda. Osim na distributivnom punktu u zgradi Crvenog krsta u gradu, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene licima u stanju socijalnih potreba, obavljala se i u naseljenim mestima, pa je tako distribuirano 256.623 kilograma humanitarne pomoći.

Foto Crveni krst Zrenjanin

- Sve ove i brojne druge akcije, osim nas zaposlenih, sprovelo je 117 mladih i oko 150 starijih volontera - dodaje Aleksandra Tanasijević, ponosna na činjenicu da se Crvenom krstu, priključilo 48 novih, mladih volontera i da je sprovedeno njihovih 25 obuka, četiri kampa, a edukovani volonteri su realizovali 280 vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu.

Najmlađa volonterka Crvenog krsta u Zrenjaninu je trinaestogodišnja Milica Cvetić, dok najstarija Marija Nađ ima punih 80 godina.

Angažovani ukupno 267 volontera bili pomoć u imunizaciji, Foto Crveni krst Zrenjanin

NOVOGODIŠNjI PAKETIĆI

TOKOM akcije "Jedan paketić, mnogo ljubavi", prikupljeno je preko 600 novogodišnjih i božićnih paketića, za decu korisnike Narodne kuhinje, Dnevnog centra Alterntiva, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Suncokret" iz Zrenjanina.

Paketiće su dobila i deca iz Sigurne kuće i mali pacijenti zrenjaninske bolnice.

Pogledajte više