ROBERT ČOBAN PRETI NOVINARIMA? Medijski magnat napada državu, ali uzima novac od nje

Novosti online

08. 01. 2022. u 15:55

DAN nakon što je objavljen tekst Milorada Bojovića koji je konstatovao da Robert Čoban već dugi niz godina koristi državni novac kako bi izgradio lično bogatstvo, a istovremeno napada državu, Čoban se oglasio na svom Instagram profilu.

Foto: Printscreen

Bojović u tekstu konstantuje da je Čoban ćutao u periodu od 2000. do 2012. godine, dok su Srbija i Novi Sad umirali zbog loše politike tadašnjeg režima, očigledno je veoma zaboleo Roberta Čobana.

Čoban koji je u medijskom svetu poznat kao "Kralj tabloida" u čijim medijima se plasiraju nemoralne stvari, na Instagramu napao je uz pretnje autora kritike upućene njemu.

- Pozdrav za naručioce ovih božićnih poslanica! Još uvek znamo šta ste radili prošlog leta i uteftereni ste – napisao je Čoban.

U tekstu koji je napisao Bojić su iznete činjenice: da je Vojvodina za vreme bivšeg režima pljačkana preko Fonda za razvoj novih tehnologija i Razvojne banke, da su milioni hektara najplodnije vojvođanske zemlje poklonjeni na sumnjiv način ljudima bliskim Pajtiću, Čanku, Đilasu, kao i da je formirana hobotnica nevladinih organizacija preko kojih su pustošeni budžeti države, pokrajine i lokanih samouprava. Na sve to Čoban je reagovao porukom "Uteftereni ste".

Ko se bogati zahvaljujući državi dok istu državu napada?

Tekst koji je zasmetao Čobanu postavio je neka veoma važna pitanja. U Srbiji već decenijama postoje ljudi, sa ogromnim kapitalom, koji rade protiv državnog interesa. To, samo po sebi, ne bi bilo toliko čudno da se ne radi o ljudima koji su svoje bogatstvo izgradili upravo zahvaljujući finansijskim aranžmanima vezanim je za državu.

Robert Čoban je upravo jedan od njih. Najveći broj njegovih aranžmana vezan je za državu i za neke ministre u Vladi Srbije, a s druge strane je i jedan od najvećih kritičara Srbije.

(24Sedam)

Pogledajte više