DRAGICA GAŠIĆ ZA "NOVOSTI" IZ BOLNICE: Povratnica koju maltretiraju Albanci Novu godinu provela u kliničkom centru (FOTO)

D. Zečević

01. 01. 2022. u 16:52

DOBRO mi je ovde nema reči, ni za lekare ni za medicisnko osoblje koji su prema meni više nego korektni. Paze me i daju mi neophodnu terapiju a osim lečenja ovde sam pronašla mir koji mi je neodstajao. Iako sam u bolnici ovde se osećam bezbrižnije jer mi je neodstajalo da se malo psihički smirim i odmorim.

Foto: D. Z.

Ovim rečima , čestitajući Novu godinu nama i našim čitaocima, koji su kaže, pratili njen život poslednjih meseci od kada se vratila u Đakovicu, Dragica Gašić, jedina srpska povratnica u ovom gradu koja je Novu godinu dočekala u bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici kaže da se ipak oseća dobro!

Foto: D. Z.

POMOĆ I BRIGA

Osim Vuksanu Gojkoviću iz Kline koji joj nabavlja neophodne namirnice i pomaže joj oko svega i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja joj je pružila svaki vid pomoći i podrške, Dragica je zahvalna i Privremenom ogranu opštine Đakovica i predsedniku Milenku Jovanoviću koji se stalno raspituje o njenom zdravstvenom stanju i da li joj je nešto potrebno.

- Ovde sam od ponedeljka i već mi je bolje. Osim problema sa šećerom, imam problema i sa kičmom ali se zahvaljujući ovdašnjim lekarima već osećam bolje. Osim terapije, ovde je odlična hrana, sama sam u sobi, imam čak i televizor, ali mi je najdraže što imam sa kim da popričam. Sa sestrama koje me obilaze i neguju - priča nam Dragica, heroj žena koja se početkom juna meseca prošle godine posle brojnih pokušaja vratila u svoj stan u Đakovici.

Iako je nailazila na brojne prepreke, pre svega bezbedosne jer su je komšije Albanci napadali na svakom koraku, lupali joj na vrata, kamenovali prozore, zabranili kupovinu u lokalnom marketu, a vlast osporavala pravo nad stanom, Dragica je sve izdržala. Ipak od svega, kaže, najteže joj je padala samoća. Zato je uprkos tome što je u bolnici, srećna što je novogodišnje praznike provela u sigurnom okruženju, gde može da govori na srpskom i ima sa kim da podeli svoje brige.

Foto: D. Z.

- Ovde zaista imam sve. Iako neki lek možda nema trenutno, lekari i medicinsko osoblje se potrude i kupe mi, hrana je odlična a ja pokušavam da se odmorim. Eto, baš sam pre vašeg poziva malo odspavala - ispričala nam je Dragica prvog dana Nove 2022. godine kojoj je jedina i najveća želja da se raseljni Srbi iz Đakovice vrate svojim domovima. Iako je prošlo više od dve decenije kako su izbegli, kaže, da je ona svojim primerom pokazala da je povratak uprkos svemu ipak moguć!!!

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pogledajte više