KORONA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Još jedna žrtva covida - 19

M. BOŠNjAK

31. 12. 2021. u 11:39

U „CRVENOJ“zoniOpšte bolnice u Gornjem Milanovcu, kovid-19 odneo je, nažalost još jednu smrtrnu žrtvu – pacijenta starog 83 godine. Po zvaničnim podacima, bio je nevakcinisan protiv te zaraze.

Foto M. Bošnjak

U dva Kovid odeljenja  te bolnice, što podrazumeva Grudno i Neurološko (jer je Interno prošle sedmice izašlo iz tog režima medicinskog rada) tokom minula 24 sata, leči se ukupno osam pacijenata.

-Kod četiri je potvrđen virus korona, četvoroimanegativne rezultate testa. Tokom protekla 24 sata, primljene su dveosobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, četiri pacijenta suotpuštenana kućno lečenje- potvrdio jedanas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Zvaničnih informacija o brojuosoba novozaraženih  virusom korona, iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu do ovog izveštavanja nema. Ta ustanovau (pret)prazničkim danima i tokom vikenda, uglavnom ih saopštava zbirno za sve te protekle dane – prvog narednog radnog dana. To važi i za podatke o broju osoba pregledanih u Kovid-ordinacijama za odrasle, i u od daleko njih odvojenoj Pedijadrijskoj kovid ambulanti.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 200 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je,prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.514. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.973, od kojih 425 dece.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

                                                           

 
Pogledajte više