ŽIVOT JE „VELIKO PUTOVANJE“: U Gradskoj biblioteci u Novom Sadu promocija knjige Nataše Jocić

Lj. P. 24. 12. 2021. u 13:18

U GRADSKOJ biblioteci u Novom Sadu u ponedeljak, 27. decembra, u 19 časova je promocija romana „Veliko putovanje“, Novosađanke Nataše Jocić (54), kojoj je to četvrta knjiga.

privatna arhiva

Između njenih korica čitaocima je ponudila priče o svakodnevnom životu, za koji kaže da, zapravo, predstavlja veliko putovanje, i da život treba živeti bez straha i oklevanja.

Tema je, kaže Jocićeva, ljubav uopšte, i koliko nam je zaista potrebna, o manama svojim, ali i drugih, pandemiji, o tome kako postajemo potrošačko društvo, licemerju…

- Ovom knjigom hoću da ohrabrim čitaoce i sebe da budu svoji i ono što jesu, jer samo tako mogu biti srećni – kaže naša sagovornica, dodajući da ne daje nikakve savete kako da za nekoliko dana promene svoj život. - Svako od nas može postati umetnik svog života, i treba raditi ono što volimo, a ne da se okupiramo besmislenim stvarima.

O „Velikom putovanju“, čija će promocija biti u ponedeljak, 27. decembra, u 19 časova u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, Slobodan Tišma je u recenziji napisao da autorka, buntovnik s razlogom, ukazuje nam na samo naizgled sitne beznačajne lepe stvari poput raskošnih boja jeseni, nevinosti dečjih duša, malom žongleru u centru grada, umiljavanju mačora…

Pre „Velikog putovanja“ naša sagovornica, inače ekonomista po struci, 2019. je objavila roman, dve godine kasnije roman „Neizdrž“, a 2010. je izašao njen prvenac „Kamenčić u cipeli“.

Pogledajte više