ZAVRŠENA DVODNEVNA RADIONICA U PARAĆINU: Izuzetno interesovanje za program Crvenog krsta protiv trgovine ljudima

Zorana Rašić 18. 12. 2021. u 21:29

U OKVIRU programa Crvenog krsta Paraćin „Borba protiv trgovine ljudima“ danas je u prostorijama te organizacije završena dvodnevna radionica za koju je vladalo zaista ogromno interesovanje srednjoškolaca.

Foto: CK Paraćin

Uz pomoć licenciranih trenera iz Paraćina, Svilajnca i Ćićevca veliki broj zainteresovanih učenika srednjih škola obučio se za edukatore u oblasti prevencije trafikinga, a reč je o programu koji paraćinski Crveni krst realizuje jednom godišnje.

Svi učesnici edukacije dobiće odgovarajuće uverenje, a dvadesetak najzainteresovanijih će početkom iduće godine moći da započnu specijalističku obuku za licencu koju izdaje Crveni krst Srbije, kako bi i sami postali treneri.

Dvodnevna radionica bila je edukacija edukatora, pa će srednjoškolci koji su je prošli moći da govore svojim vršnjacima u školi na temu borbe protiv trafikinga, ali i na tribinama, prezentacijama, radionicama... Postaju vršnjački edukatori.

Polaznici radionice su tokom dva dana mogli da nauče kako da prepoznaju trgovinu ljudima, kako da se zaštite od mogućnosti da sami postanu žrtve, te kome i kako da trafiking prijave.

Pogledajte više