"MEDICINARI" POMAŽU UGROŽENE ĐAKE: Humanitarni novogodišnji vašar održan u Medicinskoj školi u Požarevcu

D. NOVKOVIĆ

17. 12. 2021. u 08:15

U MEDICINSKOJ školi u Požarevcu održan je humanitarni novogodišnji vašar, kako bi se pomoglo socijalno ugroženim učenicima te ustanove.

Foto D. N.

Deo prikupljenog novca biće upućen kao donacija Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Tu akciju su osmislili učenici, nastavnici i svi ostali zaposleni u školi, a njen početak označio je školski hor, koji je pevao novogodišnje i božićne pesme.

- Kako se približavaju novogodišnji i božićni praznici, učenici i nastavnici ujedinili su se u jednoj ideji, a to je da svoje znanje, talenat i veštine iskoriste da ovo naše dvorište bude mesto druženja i darivanja - rekla je Tina Kaplarević, direktorka Medicinske škole.

Na štandovima u školskom dvorištu učenici su prodavali kozmetičke proizvode koje su napravili budući farmaceuti, sveće i sapune, kolače, nakit, novogodišnje ukrase i čestitke.

Na jednom štandu svoje rukotvorine izložile su učenice iz II/3 - Marina Đurić, Jovana Milojević, Anđela Lazić i Katarina Dobrosavljević.

- Mi smo za prodaju napravile novogodišnje čestitke i nakit. Imale smo više čestitki, ali su se brzo prodale - rekla je Anđela.

KAPIJA

DA bi prolaznike privukli da svrate, đaci su na školskoj kapiji vezali balone i istakli natpis "Novogodišnji vašar". Za sve kojima je bilo hladno, služili su tople napitke.

Pogledajte više