ZASEDALO VEĆE OPŠTINE PARAĆIN: Novi predlozi odluka upućeni kao dopuna za sednicu SO

Zorana Rašić 15. 12. 2021. u 13:30

POSLE sprovedene javne rasprave kojoj su prisustvovali predstavnici udruženja preduzetnika, članovi paraćinskog Opštinskog veća utvrdili su na 108. sednici predlog nove Odluke o lokalnim komunalnim taksama i uputili ga odbornicima kao dopunu dnevnog reda za sednicu Skupštine opštine.

Foto: Opština Paraćin

U predlogu odluke, kako je obrazloženo, izvršene su promene tehničke prirode, odnosno došlo je do usklađivanja visine lokalnih komunalnih taksi sa prosečnim platama u opštini Paraćin  za prvih osam meseci ove godine, kao i sa godišnjim indeksom potrošačkih cena koje objavljuje Republički zavod za statistiku.

Odbornicima su na saglasnost upućene i dve odluke Nadzornog odbora JP „Vodovod“, od kojih se, prvom, stavlja van snage odluka tog organa o kreditnom zaduženju „Vodovoda“ od 30. novembra 2020. godine, dok je druga odluka rebalans ovogodišnjeg programa poslovanja preduzeća kojim su prihodi i rahodi ostali isti, ali je došlo do preraspodele sredstava unutar pojedinih pozicija.

Većnici su razmatrali i odluku Nadzornog odbora JKP „Paraćin“ o kreditnom zaduženju radi očuvanja tekuće likvidnosti preduzeća i - takođe - uputili su tu odluku  SO na razmatranje i saglasnost.

Pogledajte više