BEZBEDNIJA ANESTEZIJA: Opšta bolnica u Šapcu od RFZO dobila najsavremeniju hiruršku opremu

V. Mitrić

14. 12. 2021. u 06:21

OPŠTA bolnica u Šapcu je, u okviru niza donacija posredstvom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobila dva vredna aparata za anesteziju najnovije generacije koji predstavljaju inovativne automatske anesteziološke radne sisteme sa integrisanom kiseoničnom potporom posredstvom nazalne kanile.

Foto A. Delić

Kako je saopšteno iz ove medicinske ustanove, nova oprema omogućava kvalitetnije i bezbednije anesteziranje - pre, tokom i posle hirurških intervencija - a rukovanje je pojednostavljeno intuitivnim komandama preko monitora osetljivih na dodir.

Foto V. Mitrić

Naglašavaju da će, osim u hirurškim salma, savremeni uređaji primenu imati i u Jedinici intenzivnog lečenja i nege tokom još aktuelne epidemiološke situacije.
Inače, šabačka Opšta bolnica se priključila i kampanji skrininga raka dojke koju realizuju Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", pa od juče radi i pokretni mamograf. Ova vrsta preventivne dijagnostike je predviđena za sve zainteresovane Šapčanke životnog doba od 45 do 69 godina, a obavljaće se radnim danima u dve smene. Zakazivanje pregleda je počelo još 7. decembra i moguće je svakog radnog dana u periodima od osam do 12 i od 14 do 18 sati - pozivanjem broja 066/862-52-25 - a nisu potrebni ni uput, ni overena zdravstvena knjižica.

Foto OB Šabac

Pokretni digitalni mamograf je postavljen u dvorišnom parkingu iza zgrade Internističkog bloka.

Pogledajte više