KORONA POSUSTAJE U MORAVIČKOM OKRUGU: Zdravstveni radnici konačno mogu na odmore

V. I.

10. 12. 2021. u 13:24

VIRUS korona konačno posustaje u čačanskom kraju.

Foto: V.I.

Naime, od 171 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 13, iz Gornjeg Milanovca od 80 uzoraka pozitivnih je sedmoro, iz Lučana od 40 uzoraka pozitivnih je devet i iz Ivanjice od 30 uzoraka pozitivan je tek jedan pacijent.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 52 pacijenta. U respiratornom centru smešteno je 12 pacijenata, dok su dva pacijenta na respiratorima. U protekla 24 časa (presek od petka u podne) bio je otpust četiri pacijenta i prijem sedam pacijenata.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo su 53 pregleda, od čega je 17 prvih pregleda.

Da se epidemija smiruje pokazuje i podatak da će zaposleni u čačanskom zdravstvu konačno moći da koriste godišnje odmore. Direktor Opšte bolnice Čačak dr Miroslav Sretenović kazao je da se u narednim danima planira i zatvaranje kovid paviljona i njihovo vraćanje u pređašnju funkciju radi lečenja nekovid pacijenata.

- Osoblje bolnice je od ponedeljka ponovo počelo da koristi godišnje odmore, a reč je o odmorima još iz 2020. godine. Ovaj period je zaista bio prenapregnut i sa fizičkog, ali i sa prishičkog aspekta, jer su zdravstveni radnici bili pod stalnim stresom. Sada sve zavisi od virusa. Kako nam on bude dozvoljavao, tako ćemo se i ponašati i organizovati. Nadamo se relaksaciji situacije – rekao je dr Sretenović.

Pogledajte više