POTPISANI UGOVORI: Za šest paraćinskih porodica dosad kupljene kuće državnim sredstvima

Zorana Rašić 10. 12. 2021. u 13:33

STOJAN Malobabić, mladi poljoprivrednik i samohrana majka Olivera Popović potpisivanjem ugovora u Ministarstvu za brigu o selu rešili su svoj stambeni problem kao peta i šesta porodica iz opštine Paraćin kojima je kupljena kuća državnim sredstvima.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Malobabić je dobio kuću u Mirilovcu, dok je samohrama majka Olivera stambeno zbrinuta u Tekiji. Stojan je, kao podstanar, već živeo sa porodicom u istom selu u kom je sad njegov dom, dok je Olivera, sa svojom kćerkicom, bila podstanar sa adresom u Paraćinu.

Ugovore su još potpisali vanbračni partneri Saša Radisavljević i Snežana Vemić – petočlana porodica sa tri sina, za koje je kupljena kuća u Donjoj Mutnici. Konačno su se skućili i Alići – Dejan i Violeta. U pitanju je šestočlana porodica koja je, kao podstanar, živela u Drenovcu.

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

 – Četiri godine smo stanovali privatno, što je veoma teško sa četvoro dece, ali se napokon pojavila šansa da imamo svoj krov nad glavom zahvaljujući državi i Opštini – priča, presrećan, Dejan Alić.

Opština Paraćin ima solidan rezultat na ovom konkursu Ministarstva za brigu u selu, za koji je vladalo veliko interesovanje. Prve dve porodice koje su dobile pozitivan odgovor – i koje su ugovor potpisale još početkom novembra – bile su Antići i Tusunovići, a u međuvremenu su lepe vesti stigle za još četiri domaćinstva.

Kako saznajemo u opštinskoj službi koja je vrlo ažurno pomagala u pripremi dokumentacije i obezbeđivala logistiku, ministarstvo je odobrilo kupovinu i sedme kuće za mladog poljoprivrednika iz Mirilovca.

Pogledajte više