KOMEMORACIJA ŽIVORADU JOVANOVIĆU: Prijatelji i rukovodstvo Kruševca oprostili se od bivšeg predsednika Skupštine opštine

S. BABOVIĆ

09. 12. 2021. u 14:09

ČLANOVI porodice, prijatelji i gradsko rukovodstvo Kruševca oprostili su se danas od Živorada Jovanovića (1941-2021), predsednika Skupštine opštine od 1992. do 1993. godine, na komemorativnom skupu u Gradskoj upravi.

Foto: GU

Jovanović je bio diplomirani ekonomista, rođen u Pasjaku kod Kruševca, a tokom cele karijere obavljao je važne funkcije u privredi i organima izvršne vlasti.

-Živorad Jovanović je bio čovek sa mnogo vrlina i najbliži mogu biti ponosni što su imali takvog supruga, oca, dedu, rođaka, komšiju - kaže gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović. - I kroz radni vek, od rada u „Miloju Zakiću“, preko obavljanja funkcije predsednika Skupštine opštine i direktora ZOIL „Dunava“, ostao je upamćen kao dobar kolega, saradnik i funkcioner.
Nekadašnji prvi čovek lokalnog parlamenta bio je direktor Računskog centra, komeracijalni direktor i zamenik generalnog direktora u nekadašnjoj fabrici „Miloje Takić“, na funkciji sekretara Opštinskog komiteta, a dužnost predsednika SP Kruševac obavljao je od 1992. do 1993. godine, posle čega je bio generalni direktor kompanije „Dunav“, sve do odlaska u penziju 2002. godine.

Jovanović je iza sebe ostavio dva sina, četiri unuka i dva praunuka. Sahrana Jovanovića je danas u 14 sati na groblju u Parunovcu.

Pogledajte više