U PARAĆINU PRVE INTERVENCIJE ZIMSKE SLUŽBE: Mehanizacija na terenu, na lokalnim putevima uklanjan sneg

Zorana Rašić 07. 12. 2021. u 22:54

CELODNEVNE snežne padavine koje se relativno brzo tope na teritoriji paraćinske opštine izvele su na teren danas mehanizaciju zimske službe Direkcije za izgradnju i JKP.

Foto: JKP Paraćin

Sa lokalnih seoskih puteva i ulica poznatih po zadržavanju snega na kolovozu zbog konfiguracije terena sneg je uklonjen, a kolovoz je posipan mešavinom kamenog agregata i soli.

Na putnom pravcu Paraćin-Mirilovac-Plana raskvašen sneg, pre čišćenja, bio je debljine do tri centimetara, a posebna pažnja obraća se i na put prema Klačevici i Buljanu, kao i na putnim pravcima ka Stubici i Zabregi.

Intervencije je bilo i na nekim gradskim ulicama gde je posipana so. Nadležne službe upozoravaju građane da koriste pešačke prelaze uz povećanu opreznost, a vozače da poštuju propise u saobraćaju koji važe za zimske uslove.

Foto: JKP Paraćin

 Na raspolaganju paraćinskoj Zimskoj službi ove sezone je trinaest vozila opštinskih javnih preduzeća i još jedanaest vozila u vlasništvu privatnih lica, koja se uključuju u terenski rad po potrebi.

Za ovu sezonu nabavljeno je 670 kubika kamenog agregata za posipanje puteva, 217 tona putarske soli, 5,5 po tona kalcijum hlorida i oko sedam tona magnezijum hlorida koji se koristi na temperaturama nižim od minus pet stepeni.

Pogledajte više