MEŠTANI LOZNIČKOG KRAJA MOGU DA ODAHNU: Problem sa strujom biće rešen za mesec dana

E.B.T.

06. 12. 2021. u 16:32

DUGOGODIŠNjI problem sa nestankom struje u domaćinstvima lozničkog kraja biće rešen do Božića. To je rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i meštana koji je vođen u subotu.

D.N.

Ovo je danas izjavio vršilac dužnosti direktora "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić ističući da će od Gornjih Nedeljica do Grnčara biti zamenjeno 25 kilometara dalekovoda, napojni kabl i sve drvene bandere.

-U prethodnih pet godina država je u elektroprenosni sistem u lozničkom kraju uložila oko 3,5 milijardi dinara - istakao je Grčić tokom posete Gornjih Nedeljica. - Sada smo napravili plan da do Božića, a možda i ranije, budu urađeni svi dalekovodi i zamenjenje sve drvene bandere, kojih inače ima malo. Smatramo da je 7. januar realan rok za završetak radova, i od tada ovaj kraj više neće imati problema sa strujom.

On je rekao da je u lozničkom kraju glavna energetska mreža završena, a da je ostala je da se uradi niskonaponska, kako građani više ne bi imali problema. "Elektrodistribucija Srbije" će odmah krenuti u zamenu 25 kilometara dugačkog dalekovoda, koji je, kako kaže, srce problema, jer ta deonica izaziva sve ostale probleme. On je naveo da su se meštani, tokom razgovora sa predsednikom Srbije, žalili da nemaju stabilno snabdevanje električnom energijom, da su česta isključenja i da zbog toga otežano žive.

Pored Grčića, Gornje Nedeljice posetili su i Jelena Matejić, direktor "Elektromreže Srbije", Bojan Atlagić, vršilac dužnosti direktora "Elektrodistribucije Srbije" i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.


 

Pogledajte više