OPŠTINA PRIBOJ NAGRAĐUJE NAJBOLJE STUDENTE: Raspisan konkurs za dodelu novčanih nagrada

A. Rovčanin

03. 12. 2021. u 18:32

OPŠTINA Priboj raspisala je konkurs za dodelu novčanih nagrada najuspešnijim studentima državnih fakulteta.

Foto A. Rovčanin

Za nagradu koja se dodeljuje povodom Dana opštine mogu konkurisati studenti koji su upisani prvi put u tekućoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta, i koji imaju državljanstvo Republike Srbije. Rok za podnošenje potrebne dokumentacije je 15. decembar, a iznos nagrade utvrdiće Opštinsko veće.

-Pravo na dodelu novčane nagrade za talentovane studente ostvaruju akademci koji imaju najmanje tri godine osnovnih akademskih studija, odnosno koji su ostvarili 120 ESB bodova, ili studenti master akademskih studija – ističe se u javnom pozivu pribojske Opštinske uprave.

-Pravo na dodelu opštinskih novčanih priznanja ostvaruju studenti koji su tokom studiranja ostvarili prosečnu ocenu devet, oni koji su u kontinuitetu upisivali godine studiranja na teret budžeta, imaju prebivalište na teritoriji opštine Priboj najmanje pet godina, i koji nisu u radnom odnosu – kažu u Opštini.

Prispele prijave razmatraće Opštinsko veće, a sve bliže informacije vezane za javni poziv mogu se naći na zvaničnom sajtu Opštine, www.priboj.rs.

Opština Priboj već godinama unazad dodeljuje novčane nagrade zaslužnim studentima, u značajnim finansijskim iznosima, a kako bi ta novčana sredstva bila što veća, povodom opštinskog praznika ne organizuju se bilo kakve druge svetkovine i manifestacije.

Pogledajte više