AMBASADOR IRANA POSETIO SUBOTICU: Ugovoreni temelji buduće saradnje

J. L. 03. 12. 2021. u 16:45

AMBASADOR Irana Rašid Hasan Pur Baei boravio je danas u poseti Subotici gde je sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem i predsednikom Skupštine grada Balint Pastorom ugovorio temelje buduće saradnje.

foto :subotica.com

Po rečima gradonačelnika Stevana Bakića zaključak je da je dosadašnja saradnja nedovoljna i da je potrebno da se osnaži i podigne na viši nivo naročito u oblastima poljoprivrede i turizma.

- Predlog njegove ekselencije je da dođe do bratimljenja Subotice i jednog iranskog grada, u oblastima u kojima se poklapamo, kao što su kultura, privreda, turizam, sport… Iran je sila u rvanju, a i mi možemo da se pohvalimo Rvačkim klubom “Spartak” – istakao je gradonačelnik Bakić. – Na jednom mestu sabraćemo sve prednosti našeg grada i očekujem da će uskoro doći do konkretizacije današnjih dogovora.

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei nije krio oduševljenje posetom Subotici i današnji dan smatra posebnim u svom radu.

- Vrlo lako smo došli do sporazuma, našli zajednički jezik i ono što smo dogovorili zaista je lako realizovati. Postoje dva osnovna parametra interesovanja – upotpunili smo sliku o Subotici i učvrstili našu odlučnost da inteziviramo saradnju sa Suboticom, u okviru makroplana saradnje dve zemlje – predočava ambasador, dodajući das u odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. – Obostrani interesi da se odnosi razvijaju na svim nivoima, tako da saradnja lokalnih institucija može da bude u službi šireg plana saradnje dve zemlje.  Sada postoji sporadična saradnja ovog regiona i Irana u nekim oblastima, a želimo da se ona institualizuje.

Pogledajte više