JEDAN PAKETIĆ – MNOGO LJUBAVI: Počinje tradicionalna akcija Crvenog krsta Paraćin

Zorana Rašić 03. 12. 2021. u 13:39

OPŠTINSKA organizacija Crvenog krsta u Paraćinu, kao i uvek početkom decembra, počela je tradicionalnu akciju „Jedan paketić – mnogo ljubavi“ pozivom svih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca koji su u mogućnosti da doniraju dečje igračke, garderobu, slatkiše, sokove i slane grickalice - da se jave na broj telefona 035/563-279, putem elektronske pošte ili da dođu lično u prostorije CK, ulica Kragujevačka broj 4.

Foto: Z. Rašić

Pravna lica mogu uplatiti finansijska sredstva i na žiro račun 160-17931-21 Crvenog krsta Paraćin.

- Akcija „Jedan paketić - mnogo ljubavi“ je naša tradicionalna akcija koja se realizuje neposredno pred novogodišnje i božićne praznike. Cilj je da od fizičkih i pravnih lica prikupimo igračke, slatkiše, slaniše i ostalo, kako bismo napravili novogodišnje paketiće za različite kategorije ugrožene dece. Ono što ne podelimo do Nove godine, podelimo kasnije za Božić - kaže Zoran Islamović, sekretar CK.

 Na ovaj način svake godine paraćinski Crveni krst obraduje preko stotinu mališana iz socijalno ugroženih porodica koje žive na teritoriji te opštine - korisnike Narodne kuhinje, decu sa posebnim potrebama.

Prilikom podele paketića volonteri oblače kostime Deda Mraza i prave zanimljiv program za mališane kako bi im dodatno izmamili osmehe, a u podeli paketića učestvuju i učenici i prosvetni radnici koji su donirali namirnice.

Pogledajte više