POREZ NA IMOVINU GOTOVO NEPROMENJEN: Zasedalo Opštinsko veće Skupštine opštine Ćuprija

Z. GLIGORIJEVIĆ 29. 11. 2021. u 17:50

PROSEČNE cene kvadrata nepokretnosti, na osnovu koji će biti utvrđena visina poreza na imovinu za narednu godinu, uglavnom su slične dosadašnjim, rečeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća SO Ćuprija.

Foto:Z.Gligorijević

Radi se, zapravo, o simboličnom usklađivanju i poštovanju zakonske obaveze lokalne samouprave da do 30. novembra utvrdi prosečne cene kvadrata koje će biti osnov oporezivanja u narednoj godini. Na sednici je usvojen i program razvoja turizma u opštini do 2025. godine. Reč je o „ambicioznom projektu čiji je cilj da u narednim godinama afirmiše turističke potencijale koje Ćuprija nesumnjivo ima”. O njemu će se na narednoj sednici Skupštine opštine izjašnjavati odbornici.

Većnici su prihvatili i izmenu finansijskog plana Turističke organizacije, koja se odnosila na sredstva za novogodišnju žurku na gradskom trgu. Na sednici je formiran odbor za organizaciju aktivnosti koji se odnose na novogodišnje praznike.

Opštinsko veće danas je potvrdilo zaključke komisije za utvrđivanje osnovanosti zahteva i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa i mačaka lutalica. Komisija je ocenila da je svih 17 zahteva opravdano.

Pogledajte više