GLAVAŠEVA U NOVOM RUHU Obnova saobraćajne infrastrukture u centru Kraljeva (FOTO)

G. ĆIROVIĆ 28. 11. 2021. u 12:27

Nastavljajući ulaganja lokalne sampouprave u saobraćajnu, ali i komunalnu infrastrukturu u Kraljevu, u toku je rekonstrukcija Glavaševe i dela Pocerske ulice u centru grada na Ibru koja obuhvata kompletnu obnovu kolovoza i trotoara, kao i radove na toplovodnoj, kanalizacionoj i vodovodnoj mreži i elektro instalacijama.

Gradska uprava u Kraljevu

- Izvode se obimni radovi kako se ne bi dogodila situacija da pet-šest meseci nakon završetka rekonstrukcije moramo da sečemo asfalt zbog zamene različitih instalacija. Prema gradskoj odluci, kada sve bude završeno narednih pet godina ne sme biti novih radova. Zato je važna sinhronizacija svih preduzeća koja ućestvuju u radovima – kaže Marica Mijajlović, direktorka ovdašnjeg JP za uređivanje građevinskog zemljišta.

Gradska uprava u Kraljevu

Rekonstrukcija Glavaševe ulice u centru Kraljeva

Za ovu namenu je iz gradskog budžeta opredeljeno 28 miliona dinara, dok lokalna i državna preduzeća sopstvenim sredstvima finansiraju svoje radove.

- Ukoliko do kraja ove godine radovi ne budu završeni, omogućićemo ovdašnjim građanima da nesmetano funkcionišu – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva obilazeći radove. - Potrebno je malo strpljenja kako bi komunalni problemi u ovoj ulici, naročito u vreme padavina, konačno bili rešeni.

Pogledajte više