PARAĆINSKIM ŠKOLAMA 78 RAČUNARA: Ministarstvo prosvete ovom donacijom oprema digitalne učionice

Zorana Rašić 26. 11. 2021. u 14:36

OSNOVNE škole u Paraćinu dobile su 78 novih računara i pet štampača za opremanje informatičkih kabineta, odnosno digitalnih učionica po konkursu resornog ministarstva.

Foto: Z. Rašić

Najveći broj računara, po 35 i po dva štampača dobile su škole "Radoje Domanović" u Paraćinu i "Branko Radičević" u Popovcu. Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Potočcu dobila je tri računara za izdvojeno odeljenje u Trešnjevici, a OŠ „Momlilo Popović Ozren“ pet računara za područnu školu u Mirilovcu i jedan štampač.

Direktori obe škole naglašavaju da se novi računari neophodni i dobrodošli, uz zahvalnost Ministarstvu prosvete na donaciji, a uz kompjutere, ove dve škole dobile su još isti broj monitora.

U školi „Radoje Domanović“ kompjuteri neće biti odmah instalirani jer se uskoro očekuje velika adaptacija i sanacija školske zgrade, uz dogradnju, pa će digitalna učionica biti opremljena tek nakon toga sa dvadeset kompjutera. Ostalih 15 računara služiće digitalnoj učionici u područnoj školi u Donjem Vidovu.

Popovačka škola je 20 računara dobila za matičnu školu u tom selu, a 15 za područno odeljenje u Buljanu čiji je školski objekat nedavno potpuno saniran, mada je direktor najavio da će kompjuteri biti ravnomerno dati na korišćenje i drugim područnim seoskim školama koje imaju računarske kabinete.

Pogledajte više