INTERESOVANJE OGROMNO: Udruženje vinara i vinogradara “Šasla” dobilo presu za grožđe

R. Š. 25. 11. 2021. u 11:40

ZAHVALjUJUĆI finansijskoj podršci lokalne samouprave u Kikindi, Udruženje vinara i vinogradara „Šasla“ iz Iđoša nabavilo je presu za grožđe vrednu 72.000 dinara.

Foto : Grad Kikinda

Novac im je odobren na konkursu za podršku poljoprivrednim proizvođačima, pa vinari više neće morati da pozajmljuju ovu mašinu. Ove jeseni već su je koristili za ceđenje belog i crvenog grožđa.

- Veći deo opreme naše udruženje nabavilo je novcem koji smo dobili na konkursima lokalne samouprave. Rod grožđa ove godine je solidnog kvaliteta i nadamo se da će nam vino biti prosečnog kvaliteta. Godina je bila specifična, proleće hladno, a leto dosta vrelo sa visokim temperaturama – izjavio je Branislav Brojčin, predsednik UO Udruženja vinara i vinogradara „Šasla”.

Kako navodi Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu, protekle četiri godine za program podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju iz gradske kase su izdvojena značajna sredstva,

- Interesovanje poljoprivrednika je veliko. Podneto je 530 prijava.  Do 1. decembra otvoreni su konkursi za dodelu sredstava za nabavku opreme za plastenike i sisteme za navodnjavanja kap po kap. Pozivam zainteresovane da nam se jave- kazao je Oličkov.

Pogledajte više