DOBRA VEST IZ GORNJEG MILANOVCA: Bez preminulih, u bolnici više otpuštenih nego primljenih pacijenata

M.B.

20. 11. 2021. u 15:08

DOBRA vest iz Kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: nema preminulih u odnosu na prethodne dane, više je otpuštenih, nego primljenih pacijenata!

Foto: M. B.

Prema preseku od jutros u sedam sati, toj crvenoj“ zoni, trenutno se leči 29 pacijenata.

- Kod njih 27 potvrđen je korona virus. Tokom protekla 24 sata, prevezli smo jednog pacijenta u Kovid bolnicu u Batajnicu, primili smo jednu osobu sa simptomima koji ukazuju na korona virus, četiri su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Novih zvaničnih podataka iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas još nema: o broju osoba pozitivnih na virus korona, među njima i dece, obolele od kovida-19, koja se pregledaju u posebnoj, Pedijatrijskoj Kovid ambulanti ove ustanove. Ovaj Dom zdravlja ima ustaljenu praksu, da sve te zbirne podatke saopšti prvog radnog dana iza vikenda.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 178 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.292 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.440, od kojih 373 dece.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pogledajte više