UŽAS KOD PRIBOJA: Muškarac iz pištolja upucao bika i kravu (FOTO)

A. ROVČANIN 16. 11. 2021. u 11:16

U ATARU sela Stublo kod Priboja, u blizini manastira Uvac, dogodila se neverovatna situacija kada je zasada nepoznata osoba prišla kravama koje su pasle na livadi i bez ikakvog razloga u njih pucala iz pištolja i na taj način usmrtila bika i ranila jednu junicu.

Foto: A. R.

- Video sam ih leže na zemlji. Prvo je upucan bik koji je odmah izdahnuo od prostrelne rane, a metak koji je prošao kroz njega okrznuo je i kravu koja je u teškom stanju. Zgrožen sam ovim činom, jer ne mogu da verujem da ljudsko biće može tako nešto da uradi - rekao je vlasnik ubijenog bika Milorad Bukvić.

Foto: A. R.

On ističe da je materijalna šteta velika, ali da je najvažnije da se počinilac nađe kako se nekom drugom, ko živi od tih životinja, ne bi dogodila ista stvar.

- Ako bi počinalac prošao nekažnjeno, to bi bila velika sramota. U Švajcarskoj ovako nešto kad bi se desilo, do po podne bi krivac završio pred policijom. Ako se ne uhvati, samo mu se daje vetar u leđa, da može da ide kroz selo i ubija životinje - dodao je Bukvić.

Inače, Milorad ima 20 grla krupne stoke. Nakon što je penziju zaradio u Švajcarskoj, vratio se u Srbiju i počeo se baviti poljoprivredom.

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pogledajte više