RASTE BROJ I HOSPITALIZOVANIH I OTPUŠTENIH: Epidemiološka situacija u Gornjem Milanovcu

M. BOŠNjAK

11. 11. 2021. u 15:09

U KOVID zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, ni danas, srećom, šesti dan uzastopno, nema preminulih. Ona potvrđuje prijem još sedmoro osoba, sa simptomima, koji ukazuju na virus korona, ali i otpust na kućno lečenje njih deset.

Foto: M.Bošnjak

U toj „crvenoj“ zoni se, prema preseku od jutros, leči 35 pacijenata.

- Kod njih 34 potvrđen je korona virus, jedan pacijent čeka rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, jedan pacijent prevežen je u Kovid bolnicu u Kruševac – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora milanovačke bolnice.

Iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, do ovog izveštavanja, još nema zvaničnih podataka o broju novoobolelih od kovida-19. U danima praznika, kao što je danas, ili vikenda, ti podaci najčešće uslede naknadno, prvog idućeg radnog dana.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 167 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 6.085 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.223, od kojih 340 dece. Broj dece, zaražene virusom korona, i ovde je upozoravajući, zabrinjavajući, verovatno i alarmantan.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pogledajte više