MINISTARKA MATIĆ U AZBUKOVICI: Otvoren vidikovac sa pogledom na planinske predele (FOTO)

V.Mitrić

08. 11. 2021. u 08:40

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prilikom posete opštini Ljuboviji u selu Drlače otvorila je vidikovac, kao i asfaltirani prilazni put do njega dužine skoro četiri kilometra.

Foto: V.Mitrić

Lokacija vidikovca, kako je poručila, sa pogledom na planinske predele sela Drlače i na kanjon reke Trešnjice, koji je pored kanjona reke Uvac jedino stanište orla beloglavog supa, doprineće daljem razvoju turističke ponude ovog kraja.

Resor na čijem je ministarka Matić čelu je, kako je predočila, od 2015. do 2021. godine uložio 74 miliona dinara u turističke manifestacije u turistički infrastrukturni turizam u Azbukovicu.

Osim toga, ovo ministarstvo ulaže sredstva u izgradnju bazena u centru Ljubovije (završena je prva faza), i finansiralo je izgradnju antenskog stuba na Bobiji, koji će biti pušten u rad polovinom meseca, za čiju izgradnju je izdvojeno 15 miliona dinara.

Ministarka Matić je s razlogom srdačno dočekana, po tradicionalnom srpskom običaju, uz cveće i mali kulturno-zabavni program.

Foto: V.Mitrić

 

- Nastavićemo da ulažemo i dalje u razvoj turističkog potencijala opštine Ljubovije - poručila je ministarka Matić. - Ova ulaganja jako su značajna ne samo za razvoj turizma nego i za ostanak i opstanak pre svega mladih ljudi u ovim prelepim krajevima. Verujemo da ćemo na ovaj način omogućiti pre svega mladim ljudima da vide svoju budućnost u turizmu i u drugim privrednim delatnostima, da ćemo im kroz ovakve projekte otvoriti vrata za jedan bolji život. Verujemo da je ovo turistička destinacija koja ima svetlu budućnost sa rekom Drinom, sa kanjonom reke Trešnjice sa Bobijom.

Foto: V.Mitrić

 

Drago joj je, naglasila je ministarka, da i sami Azbukovčani postaju svesni ovih prirodnih lepota i potencijala. Posebno se zahvalila predsedniku opštine Milanu Jovanoviću, zato što je i njegovo razumevanje za turizam kao privrednu granu i za razvoj turizma u ovom kraju omogućilo da zajedničkim snagama realizujemo ovaj projekat, i njegovim saradnicima iz lokalne izvršne i skupštinske vlasti. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Novosti u vazduhu sa Helikopterskom jedinicom

 
Pogledajte više