PREMINULE DVE, ZARAŽENO 49 OSOBA: Epidemija i, imunizacija u Pirotskom okrugu

V. Ć.

06. 11. 2021. u 16:29

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, u poslednja 24 časa, na području Pirotskog okruga, od posledica zaražavanja kovid infekcijom, preminule su dve osobe, a novozaraženo je 49 građana.

Foto: V. Ć.

Preminuli su iz Pirota i Dimitrovgrada. U Opštoj bolnici trenutno se od infekcije leči 59 građana, među kojima je najviše bolesnika iz Pirota, pa zatim iz Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke, jedna osoba je iz Negotina i jedan strani državljanin.

Epidemiolozi procenjuju da je broj zaraženih veći najmanje pet do sedam puta, ali se svi inficirani ne javljaju zdravstvenim službama i ne testiraju se. Od početka novembra ukupno je registrovano 379 sklučajeva zaražavanja, dok ih je prošlog meseca bilo 2.415. U ovom talasu ukupno je potvrđeno 4736 slučajeva zaražavanja.

U kovid ambulanti u Tijabari obavljeno je 325 pregleda, od kojih j e65 prvih dok su ostastsli kontrolni. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju, obavljen je 121 pregled, od kojih su 54 prva, dok su ostali kontrolni.

Prema poslednjem preseku, dato je 71 prvih, 46 drugih i 248 trećih doza vakcine protiv zaraze. Lekari procenjuju da je epidemiološka situacija na području Pirotskog okruga vanredna .

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više