NOVE ADRESE ZA ANTIĆE I TUSUNOVIĆE: U Paraćinu potpisana prva dva ugovora o kupovini seoske kuće sa okućnicom

Z. RAŠIĆ

06. 11. 2021. u 06:21

ZAHVALjUJUĆI konkursu Ministarstva za brigu o selu, dve porodice sa teritorije paraćinske opštine su - dobijanjem bespovratnih sredstava za kupovinu kuće u ruralnoj sredini - konačno stekle sopstveni dom, a još dva domaćinstva su pred potpisivanjem ugovora.

Foto D. M.

A, kada je pomenuto ministarstvo lokalnoj samoupravi prenelo sredstva, ugovore su potpisale porodice Antić i Tusunović, za kuće u Mirilovcu i Izvoru koje su sami pronašli, a Opštinska stambena agencija (OSA) je pomogla u pripremi dokumentacije.

Kuću u Mirilovcu je, tako, kupila porodica Bobana i Jelene Antić koji sa dvoje dece već žive u istom selu, ali u višegeneracijskoj zajednici od ukupno 11 članova.

- Presrećna sam što najzad imamo svoj krov nad glavom, pogotovu što imamo odraslu decu, sina i ćerku. Preselićemo se, nadam se, za oko mesec dana, jer treba da obavimo neke unutrašnje radove - svedoči Jelena.

Danijel i Ajrika Tusunović, sa troje dece, iz devetočlanog domaćinstva će preći da žive u kući koju su kupili u selu Izvor. Kako saznajemo od Radomira Živkovića, direktora Opštinske stambene agencije - osim za ove dve porodice - Ministarstvo za brigu o selu je odobrilo kupovinu još dve kuće.

- U pitanju su porodice Vemić i Alić, koje trenutno žive kao podstanari. Snežani i Saši Vemiću je za njihovu petočlanu porodicu odobrena kupovina kuće u Donjoj Mutnici, dok će se Dejan i Violeta Alić, sa još četiri člana, skućiti u Drenovcu. Na ovaj način kupljeni objekti ne mogu se otuđiti narednih deset godina - napominje Živković.

Dodaje i da je najveći problem za zainteresovane bilo to što kuće koje su hteli nisu legalizovane - što je jedan od uslova konkursa, kao i da imaju priključak na elektromrežu, vodu i sagrađeno kupatilo sa septičkom jamom, ili priključkom na kanalizaciju.

POJEDNOSTAVLjENA PROCEDURA

OD oko 200 porodica sa teritorije Paraćina koje su se javile Opštinskoj stambenoj agenciji, interesujući se za konkurs Ministarstva za brigu o selu, dokumentacija je uspešno kompletirana i poslata za njih 11. Živković kaže da su, do sada, samo dve porodice odbijene.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više