NEDOSTAJU LEKARI: Stalno odtvoren konkurs u zrenjaninskom Domu zdravlja (FOTO)

Bogoljub Grujić 04. 11. 2021. u 17:31

DOM zdravlja u Zrenjaninu, suočava sa sa velikim problemom, nedostatkom kadra, uz konstantno otvoren konkurs za prijem lekara i tehničara, ali bez naročitog interesovanja i odziva.

Foto: B.Grujić

 - Stigao nam je novi rendgen aparat, koji će raditi u kovid-ambulanti, tako da ćemo moći odmah u ambulanti da radimo rendgen snimanje, što će znatno olakšati i ubrzati preglede - kaže dr Zdravko Ždrale, direktor zrenjaninskog Doma zdravlja, uz napomenu da je u toku prijem višeg rendgen tehničara, kao i konkurs za prijwm lekara, obzirom da ih je popriličan broj iz Zrenjanina, otišao u velike centre, a mnogi su i na bolovanju.

Trenutno, od ukupno zaposlenih u Domu zdravlja u Zrenjaninu, na bolovanju je 65 radnika, a od njih 31 je kovid pozitivan.

Prema podacima Doma zdravlja, u utorak 3. novembra  testirani su pacijenti sa simptomima, a od  98 testiranih, 38 je pozitivnih, od 25 dece, 9 je pozitivno, dok je na PCR testirano 22 osobe i od toga je 12 pozitivno.

Kako navodi dr Ždrale, imunizacija trećom dozom vakcine protiv Cocid 19, odvija se zadovoljavajućim tempom,  u Zrenjaninu je prvom dozom vakcinisano  48. 060, drugom 46. 382 građana, dok je  trećom dozom vakcinisano 14.126, odnosno blizu 95 hiljada građana, prvom i drugom dozom.

- Vakcinacija se vrši isključivo u zgradi Stare specijalističke poliklinike, svakog dana od 8 do 19 časova, na raspolaganju su vakcine proizvođača Fajzer, Sputnjik i Sinofarm (kineska), za sve tri doze, a građani se raspoređuju na četiri punkta, dva u prepodnevnoj i dva u popodnevnoj smeni - dodaje dr Zdravko Ždrale, uz napomenu da zakazani pacijenti imaju prednost nad nezakazanim pacijentima, dok se treće doze ne zakazuju  prosleđena sms poruka pacijentu od strane e-uprave, samo je obaveštenje da je stekao pravo na dobijanje treće doze vakcine.

MOŽDA I DVORANA MEDISON

Obzirom da korona ne miruje, u Zrenjaninu se poslednjih dana razmatra mogućnost da se ponovo osposobk dvorana Mediaon kako bi se proces vakcinacije odvijao brže.
Antrfile

  

VAKCINACIJA PROTIV SEZONSKOG GRIPA

Vakcinisanje protiv gripa osvija se na punktovima u zdravstvenim ambulantama i to kod  izabranih lekara, a do sada je trovalentnom  vakcinom, vakcinisano 690, a  četvorovalentnom vakcinom, od početka vakcinacije, ukupno 2.512 pacijenata.

Pogledajte više