EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Preminulo 6, novozaraženih 114

V.Ć.

02. 11. 2021. u 18:29

PREMA poslednjem preseku, na području Pirotskog okruga, od posledica zaražavanja preminule su 6 , a novozaraženo virusom korona je još 114 osoba. U Pirotu je zaraženo 80, Beloj Palanci 18, Babušnici 12 i na području Dimitrovgrada 4 osobe.

Foto: V.Ćirić

Epidemiolozi procenjuju da je broj zaraženih veći najmanje za pet do sedam puta, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima i ne testiraju se. U ovom talasu , na području okruga ukupno je registrovano 4.471 laboratorijski potvrđenih slučaja, a samo prošlog meseca bilo je 2.529 slučajeva.

Kako navode u ZZJZ koji prati situaciju u okrugu, na lečenju u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je 49 obolelih od zaraze. Najviše ih je iz Pirota, zatim sa područja Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice, kao i jedan strani državljanin.U kovid ambulanti u Tijabari obavljen je 331 pregled, od kojih su 62 prva, dok su ostali kontrolni. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 173 pregleda od kojih su 73 prvi pregledi.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 
Pogledajte više