OSTVARILI DOBRE REZULTATE: Subotički jedriličari uspešno završili sezonu

J. L. 02. 11. 2021. u 16:50

JEDRILIČARSKI klub Palić je ove sezone sa 25 takmičara učestvovao na 26 regata, u šest država i ostvario izuzetno dobre i istaknute rezultate.

FOTO: Promo

Titulu prvaka države ponelo je četiri jedriličara, osvojena je i jedna bronzana medalja na Državnom prvenstvu koje se sastoji iz pet regata za klasu FIN i ILCA, dok  se za klasu OPTIMIST uzimaju u obzir rezultati šest regata.

Na Državnom prvenstvu Srbije na pobedničkom postolju bili su Tihomir Zakić (1. mesto u klasi FIN), Bertalan Molnar (1. mesto u klasi Optimist do 12 godina),  Nenad Zakić (1. mesto u klasi Optimist generalno i u kategoriji dečaka), Kristina Boja (1. mesto u klasi ILCA 6 u kategoriji devojaka) i Dario Bešić (3. mesto u klasi ILCA 4 generalno i u kategoriji dečaka).

Istovremeno na svim regatama takmičari sa Palića su osvojili više od sto medalja.

- Pored istaknutih rezultata na domaćim regatama, Kristina Boja i Nenad Zakić su kao članovi reprezentacije Srbije učestvovali na Svetskom prvenstvu za 2021.godinu. Imali su sjajnu priliku da postepeno nauče kako je jedriti među najboljim takmičarima sveta, kao i da steknu samopouzdanje za sledeće velike međunarodne regate - kažu u Jedriličarskom klub Palić.

- Ovim plasmanima izuzetan doprinos su dali treneri Dejan Zakić i Ištvan Boja,koji su tokom cele sezone uz veliko zalaganje i nesebičan trud radili na usavršavanju i pripremanju takmičara na sve one izazove koje su ih pratili na regatama.

Klub iz godine u godinu velike napore ulaže i u popularizaciju jedrenja, kao i u povećanje broja jedriličara. Ove godine je škola jedrenja imala čak 45 polaznika, od kojih se jedan deo se već krajem sezone isprobao na regatama za početnike.

Pogledajte više