KORONA PRESEK U OPŠTINI NEGOTIN: Preminulo troje ljudi, 24 novoobolela

S. M. JOVANOVIĆ 27. 10. 2021. u 22:35

PREMA poslednjem izveštaju Zdravstvenog centra u Negotinu u poslednja 24 časa na teritoriji ove opštine od kovida-19 obolele su 24 osobe, od 74 koliko ih je testirano. Na kovid odeljenjima negotinske bolnice tri pacijenta su preminula.

Foto: S.M.J.

Broj obolelih u opštini Negotin nastavio je da raste, pa je samo u poslednja 24 časa virus korona laboratorijski potvrđen kod 24 osobe i to kod 12 žena od 38 do 77 godina starosti i kod isto toliko muškaraca od kojih najmlađi ima 22, a najstariji 72 godine.

Nažalost, bitku sa posledicama virusa korona izgubila su tri kovid pozitivna pacijenta u negotinskoj bolnici, što je broj preminulih od početka meseca povećalo na 23.

Na tri kovid odeljenja negotinske bolnice zbrinut je 41 pacijent sa upalom pluća. U poslednja 24 časa hospitalizovano je pet osoba, dve su otpuštene iz bolnice, a dve transportovane sa težom kliničkom slikom u kruševačku kovid bolnicu.

U protekla 24 časa u kovid ambulanti ovdašnje zdravstvene ustanove obavljeno je 65 pregleda, 36 prvih, a 29 kontrolnih. Antigenskim i PCR testovima uzorkovane su 74 osobe, a procenat pozitivnih je 32,4 odsto.

Na teritoriji opštine Negotin trenutno ima 338 aktivnih slučajeva zaražavanja virusom korona. 

Zbog povećanog broja obolelih Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin apelovao je na građane da poštuju propisane epidemijske mere i daju lični doprinos u sprečavanju širenja virusa korona, vakcinisanjem.

- Broj pozitivnih nije mali, više od 30 procenata od testiranih na dnevnom nivou. Moramo da budemo svesni da ako ne sačuvamo živote onda sve ovo što  radimo i za šta se borimo neće imati smisla ako bilo koji ljudski život izgubimo zbog korona virusa. Apelujem na one koji se nisu vakcinisali da to učine i struka je rekla i u celom svetu se vidi gde je procenat veći od 70 odsto da je manje smrtnih ishoda i broja pozitivnih - apelovao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više