OPREMLJENI ZA KONTROLU KOVID SERTIFIKATA: Gradska uprava Novog Sada obezbedila telefone za komunalnu inspekciju

J. S. 27. 10. 2021. u 11:59

PRIPADNICIMA komunalne inspekcije i komunalne milicije u Novom Sadu danas je član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić uručio 150 android telefona čija nabavka je finansirana iz gradskog budžeta.

grad ns

Pomoću mobilnih android telefona (koji prepoznaju grafičku oznaku – QR kod) ove službe će u ugostiteljskim objektima efikasnije kontrolisati kovid sertifikate posetilaca.

Podsetimo, novom Uredbom o dopunama Uredbe Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 definisana je mera uvođenja kovid sertifikata, čija je kontrola počela 23. oktobra od 22.00 sata, a puna primena i novčano kažnjavanje primenjuje se od ponedeljka.

- Ovo je samo jedan od koraka ulaganja Grada u inspekcijske službe, jer ćemo do kraja ove godine na ulicama Novog Sada imati još 33 komunalna milicajca koja su prošla obuke i time ćemo svakako pojačati rad te službe.Takođe, izdvojena su značajna sredstva za nabavku 10 vozila za potrebe komunalne inspekcije i milicije, koja će im tokom novembra biti na raspolaganju - rekao je Jelušić.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić kazao je da je ovoj službi trenutno u fokusu kontrola posedovanja kovid sertifikata prilikom boravka u gradskim zatvorenim prostorima posle 22 časa. U ponedeljak i utorak uveče izvršili su 100 kontrola ugostiteljskih objekata. Takođe, u 35 slučajeva sankcionisani su putnici koji nisu nosili zaštitnu masku tokom vožnje gradskim autobusima.

Pogledajte više