KADROVSKE PROMENE: U Skupštini opštine Svilajnac došlo do izmena

Z. GLIGORIJEVIĆ 25. 10. 2021. u 11:57

NOVI predsednik Skupštine opštine Svilajnac je dr Darko Jevtić, specijalista fizikalne medicine iz Svilajnca, odlučili su odbornici Skupštine opštine Svilajnac na poslednjoj sednici

SO Svilajnac

Na mesto sekretara SO Svilajnac postavljen je Dušan Radević, diplomirani pravnik iz Svilajnca. Tom prilikom potvrđeni su mandati za četiri nova odbornika - Draganu Todoroviću, poljoprivredniku iz Dublja, Mariji Antić, profesorki razredne nastave iz Grabovca, Ivanu Arsenijeviću, poljoprivrednom tehničaru iz Roćevca, ispred liste „Predrag Milanović - Svilajnac čuva budućnost“ i Srđanu Petroviću, metalostrugaru iz Vojske, ispred liste „Aleksandar Vučić - Za našu decu“.

Odbornička grupa „Nova snaga Svilajnca“ prestala je da postoji, jer su tri odbornika ove grupe Ivana Ojdanić, Snežana Pešić i Igor Damnjanović pristupila odborničkoj grupi „Aleksandar Vučić - Za našu decu“.

SO Svilajnac

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda bila je odluka o pristupanju izradi prve izmene i dopune Plana detaljne regulacije za područje novog mosta preko Velike Morave sa pristupnim saobraćajnicama i delom gradske obilaznice u Svilajncu. Zahvaljujući odluci Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava, biće realizovan ovaj kapitalan projekat koji obuhvata izgradnju moderne obilaznice oko Svilajnca sa tri nova mosta - most preko Velike Morave i dva preko Resave. Na ovaj način Svilajnčani će rešiti višedecenijski problem.

Pogledajte više