VELIKA INVESTICIJA U PARAĆINU: Pri kraju zamena azbestnih vodovodnih cevi u Niškoj ulici

Zorana Rašić 21. 10. 2021. u 13:18

POSLE oko dva meseca radova koji su se odvijali prilično brzim tempom, ove sedmice završavaju se svi poslovi na zameni magistralnog cevovoda za vodosnabdevanje u bivšoj Niškoj ulici u Paraćinu.

Z.Rašić

U pitanju je saobraćajnica duža od kilometar, a nova vodovodna mreža omogućiće stabilnije vodosnabdevanje i veći pritisak u celom naselju Gloždak. Dotrajali azbestni cevovod zamenjen je novim, od savremenog materijala, u dužini od 1.055 metara. U JP «Vodovod» ističu da je većeg prečnika, što je bitno jer je povećan i broj stanovnika u ovom delu Paraćina.

 U prvom delu nekadašnje Niške ulice - sada Stefana Lazarevića, novi cevovod već je pod pritiskom, a domaćinstva priključena. Trenutno se izvode radovi u drugom delu – u Ulici kralja Milutina, preko puta Mesne zajednice Gloždak. Ostalo je još vrlo malo do semaforske raskrsnice, gde se posao završava.

 Ova investicija vredna 21 milion dinara sprovodi se u okviru međunarodnog ugovora sa Razvojnom (KfW) bankom Nemačke, iz povoljnog kredita. Po istom programu već je prethodnih godina zamenjen najveći deo glavnog cevovoda od kaptaže u Izvoru ka rezervoaru na Karađorđevom brdu, a iz «Vodovoda» najavljuju da će glavni dovod biti kompletiran.

 U gradu, takođe, vodovodna mreža treba da bude rekonstruisana u još nekoliko ulica.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više