ČETIRI DECENIJE PORODIČNE TRADICIJE: Porodica Bakoš uspešno se bavi proizvodnjom povrća i cveća, već se spremaju za proleće

B. GRUJIĆ

20. 10. 2021. u 22:00

EDIT Bakoš iz Lukinog sela kod Zrenjanina sa ostalim članovima porodice, decenijama unazad, uspešno se bavi proizvodnjom povrća i cveća.

Foto: Grad Zrenjanin

 Tako nastavlja tradiciju svojih roditelja, koji su započeli i bili uspešni u ovom poslu i njeno gazdinstvo po kvalitetnom cveću poznato je u celoj Srbiji.

- U poljoprivredi više nema pauze, završetak jedne, istovremeno je i početak početak priprema za narednu sezonu, sadnju i setvu - ističe uspešna vlasnica poljoprivrednog gazdinstva iz Lukinog sela.

Trenutno u plastenicima koji se prostiru na oko jedan hektar porodičnog zemljišta, članovi porodice Bakoš ubrzano sade cveće i zelenu salatu.

- Od cveća većinom gajimo muškatle i petonije, begonije i druge sitne vrste koje su namenjene sadnji u baštama i plasiramo ih na tržište, uglavnom Zrenjanina i delom Beograda - dodaje Edit uz napomenu da ljudi iz raznih krajeva svrate ili zovu za savet u vezi sadnje.

NEMA BOLOVANjA I ODSUSTVA SA POSLA

KAKO sama kaže, u poljoprivredi ne postoji bolovanje ili trudničko odsustvo, radi se u svim uslovima, a ona i njena zaova, obe sa po troje dece nemaju ni jedan dan izostanka, čak ni kada su im deca bolesna.

Pogledajte više