KARTE OD DANAS U PRODAJI: "Vršačka pozorišna jesen" od 1. do 7. novembra

J. J. BALjAK

19. 10. 2021. u 15:23

POSLE godinu dana pauze, zbog epidemije virusa korona, Narodno pozorište "Sterija" iz Vršca će od 1. do 7. novembra prirediti 28. izdanje festivala pozorišne klasike "Vršačka pozorišna jesen".

Foto: NP Subotica

U okviru takmičarskog dela programa, pod sloganom "Klasika na vetrometini", na Velikoj sceni će biti izvedeno pet predstava, koje će ocenjivati tročlani žiri - reditelj Miodrag Dinulović, glumac Zoran Karajić i teatrolog Miloš Latinović.

Po izboru novog selektora festivala Branislava Nedića, vršačkoj publici će se predstaviti Narodno pozorište iz Subotice sa dva pozorišna komada - "Kus petlić" Aleksandra Popovića i Nušićevom "Ožalošćenom porodicom" na mađarskom jeziku.
Tu je i predstava "Upotreba čoveka" Aleksandra Tišme u koprodukciji četiri ustanove, kao i Ćosićeve "Deobe" u izvedbi Srpskog narodnog pozorišta.

Festival će tradicionalno otvoriti domaćin svojom prvom ovosezonskom premijerom - "Vesele žene vindžorske" Vilijema Šekspira.

Poslednje festivalske večeri biće uričena priznanja ovogodišnjim laureatima, u čiju čast će pozorište iz Zaječara izvesti Sterijinu "Pokondirenu tikvu".

Sve predstave počinju u 20 časova, a karte su u prodaji od danas. Broj mesta je ograničen, zbog epidemiološke situacije.

U pratećem programu biće organizovane promocije knjiga, predstave za decu i monodrama "Čučuk Stana", kao i izložba pozorišnih kostima i festivalskih plakata.

Pogledajte više