SVOJIM RADOM ODUŠEVLJAVAO I IRAČANE: Preminuo veliki mašinski stručnjak iz Loznice Miloš Đurković

V. MITRIĆ

18. 10. 2021. u 23:06

U OPŠTOJ bolnici u Loznici posle teške i duge bolesti preminuo je diplomirani inženjer Miloš Đurković(74).

Foto: Privatna arhiva

Bio je jedan od najuspešnijih direktora JKP „Naš dom“ u Loznici, ranije rukovodilac, stručnjak i inovator u Fabrici autotraktorskih kočnica u Loznici.

Kao vrstan stručnjak i menadžer, čestit i pošten čovek, posvećen porodici, familiji, rodnom kraju, državi, svom rodu i crkvi, ostaće trajno upamćen. Njegova znanja i umeća su oduševljavala i predstavnike najvećih svetskih korporacije u Iraku, gde je jedno vreme radio kao mašinski inženjer.

Ostavio je i značajan trag u poljoprivredi kao jedan od nanadmašnih voćara i proizvođača rakija, a svoju recepturu rado je delio svima, ne samo u Runjanima, selu gde je rođen, odrastao i živeo, već i ljudima iz drugih mesta, posebno onima iz Republike Srpske, koji su ga poštovali i voleli kao i on „njihovu i njegovu RS“.

- Čika Miloš je bio i ostaće simbol nečeg milog i dragog, kao veliki čovekoljubac, posebno kao čovek koji je voleo decu, mnoge pomagao kao da su njegova najrođenija - kaže Čedomir Subotić, Milošev sinovac. - Ponosni smo na njegov stručni doprinos našoj mašinskoj industriji u kojoj je krenuo put od radnika VKV majstora do tehničara i vrsnog inženjera. Bio je ponosan na svoju porodicu na suprugu, četiri kćerke, sina i unučad.

Pogledajte više