TURSKI KAO FAKULTATIVNI: Novina u Filološkoj gimnaziji, jednoj od najstarijih i najuglednijih škola

B.B.

18. 10. 2021. u 12:32

TURSKI jezik je 15. po redu koji će učenici Filološke gimnazije u Beogradu imati priliku da uče kao fakultativni. Ugovor o saradnji u oblasti jezika, kulture i umetnosti potpisan je između škole i Instituta "Yunus EMRE".

Institut "Yunus Emre"

Sporazumom su dogovoreni okviri za izvođenje nastave turskog jezika kao fakultativnog predmeta u jednoj od najstarijih i najuglednijih škola u Srbiji, ali i organizovanje zajedničkih konferencija, seminara i izložbi.

- Filološka gimnazija sa zadovoljstvom pravi još jedan most prema istoku, tako što uvodi turski jezik kao 15. po redu u vidu fakultativne nastave - rekla je Dragana Ćećez Iljukić. - To je veoma značajno, budući da je gimnazija škola od nacionalnog interesa za Republiku Srbiju. Ovo je odlična prilika da se naša deca susretnu sa novim jezikom i kulturom u neposrednoj nastavi.

Prema rečima Ajšenur Kandemir, direktorke instituta, Turska se od 2020. godine nalazi na petom mestu po statistikama učenja stranih jezika. Ona je istakla da je to veoma važno, jer znači spajanje različitih kultura.
 

Pogledajte više