PLASTENICI ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE: Šansa za zaradu, podrška humanitarne organizacije ASB poljoprivrednicima iz Kruševca

S.BABOVIĆ

15. 10. 2021. u 14:58

UKUPNO 12 socijalno ugroženih porodica iz Kruševca dobilo je šansu da kroz projekat humanitarne organiacije ASB započne ili nastavi poljoprivrednu proizvodnju zahvaljujući doniranim plastenicima i opremi.

Foto: GU

Predstavnici nemačke organizcije i korisnici programa, potpisali su u petak ugovore o donaciji u Gradskoj upravi,gde je predočeno da će kroz projekat „Direktna socio – ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji“, samo u Kruševcu imati 12 korisnika.

Projekat finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, a implementira ASB uz podršku lokalnih samouprava.

Donacija iznosi 18.000 eura, dok je učešće Grada Kruševca - 3000 evra.

- Sa lokalnom samoupravom imamo dugogodišnju uspešnu saradnju, pomažemo socijalno ugroženim porodicama i amrginalnim grupama-napominje Zorica Đivojinović, menadžerka u ASB-u.

- Tokom prošle godine smo korisnicima programa u više lokalnih sauprava donirali opremu vrednu 180.000 evra, dok je ove godine taj iznos - 170.000.

Planirano je da se u okviru tekućeg projekta, do kraja godine podeli više od 80 plastenika,a osim u Kruševcu,projekat se realizuje u Vladičinom Hanu,Lučanima, Arilju,Šidu, Dimtriovgradu i u Leskovcu.

Nakon postavljanja plastenika, svim korisnicima biće održane i terenske obuke, gde će se na praktičan način upoznati sa proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti kao i koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara.

- Grad pomađe poljoprivrednicima kroz niz mera subvencija,ali i kroz podršku pri osiguranju useva,višegodišnjih zasada, što će poljoprivednicima biti na rapsolaganju od naredne godine - napominje Marko Knežević,pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

ČUVAR ĐERDAPSKE KLISURE: Obnovljena Golubačka tvrđava - atrakcija koju vredi videti

Pogledajte više