NE OKREĆU GLAVU OD TUĐIH PROBLEMA: Todorka i Aleksandra obilaze socijalno ugrožene porodice i bolesne kojima je potrebna pomoć

Novosti online 12. 10. 2021. u 00:01

TODORKA Slavković i Aleksandra Marković Mihajlović iz Gračanice nisu imune na probleme svojih sugrađana.

Foto privatna arhiva

One svakodnevno komuniciraju sa sugrađanima, identifikuju njihove probleme, obilaze socijalno ugrožene porodice kojima doniraju najpotrebniju pomoć, ali i bolesne kojima je neophodno lečenje, boreći se da im pomognu u nabavci neophodnih lekova, da odu na operaciju ili neki drugi neophodan zahvat.

- Ovih dana posetili smo deo socijalno ugroženih porodica u gračaničkom naselju Badovac i odneli im pomoć u vidu životnih namirnica - govore skromno Todorka i Aleksandra.

Ove dve humanitarke su odnele novčanu pomoć porodici Micić iz Gračanice, Dejanu i Mariji, čija je četrnaestogodišnja kćerka Anastasija teško bolesna, a kojoj je neophodan tretman fizikalnom terapijom u Begradu. Ova devojčica koja ima brojne probleme u razvoju i koja je i dalje vezana za krevet već dve godine nije odlazila na neophodne fizikalne terapije jer njeni roditelji nisu u mogućnosti da joj obezbede lečenje. Međutim, zahvaljujući sugrađankama Todorki i Aleksandri, koje su uz pomoć anonimnog donatora obezbedile sredstva, Anastasija će uskoro otići na preko potrebne terapije.

- Kada su nam Aleksandra i Todorka saopštile da su obezbedile novac za preko potrebnu terapiju našem detetu bili smo presrećni. Rekle su nam da je darodavac želeo da ostane anoniman i da je uplatio novac za terapiju - pričaju Micići koji rečima ne mogu da iskažu radost zbog plaćene terapije za njihovu devojčicu, koja za 21 dan iznosi 1.000 evra. Međutim, Todorka i Aleksandra ističu da su podjednako srećne kao i Anastasijini roditelji i da se nadaju da će uz pomoć humanih ljudi obezbediti i naredne terapije ovoj devojčici ali i ostaloj deci kojoj je neohodna pre svega novčana pomoć da bi obezbedili potrebno lečenje.

- Budući da živimo u stalnoj neizvesnosti i da su srpska deca na Kosovu i Metohiji ta koja su najugroženija, nastojimo da damo svoj doprinos koliko smo u mogućnosti, pre svega animirajući one koji mogu da pomognu - ističu ove dve humane žene iz Gračanice.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više