BRŽI PUT DO TRPEZA: Rekonstrukcija važne saobraćajnice u Gornjem Milanovcu, od Takova do Pranjana, završena u roku

V. I.

08. 10. 2021. u 06:00

ZAVRŠENA je rekonstrukcija regionalnog puta od Takova do Pranjana, i to u predviđenom roku.

Foto OU GM

Važna saobraćajnica od 25,5 kilometara presvučena je novim asfaltom, a ukupna vrednost investicije je oko 30 miliona evra.

- Posle Drugog svetskog rata, ovaj kraj na mapi Srbije niko nije primećivao. Aleksandar Vučić je prvi predsednik koji je obratio pažnju na ravnomerno razvijanje zemlje, pa tako i na ovo područje koje je godinama bilo skrajnuto i devastirano. Uz puteve i ulaganja države, pranjanski kraj rapidno ide napred i ovde će se iz godine u godinu sve bolje živeti. Meštanima će izgradnja puta omogućiti i lakše saobraćanje hladnjača i otkupljivanje poljoprivrednih proizvoda, koji će brže dospevati na trpeze širom Srbije i sveta - rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine.

ZABORAVLjENO Na novi asfalt se čekalo decenijama, Foto OU GM

Obrad Milosavljević, prvi čovek MZ Leušići, istakao je da je uspešna saradnja sa Opštinom, uz podršku države, rezultirala novim izgledom čitavog kraja. Obnovljena putna infrastruktura obezbedila je prilaz gotovo svakom domaćinstvu.

- Imali smo regionalni put koji je bio u vrlo lošem stanju. Prezadovoljni smo radovima i odnosom radnika firme "Štrabag" iz Čačka prema poslu. U saradnji sa JP za izgradnju iz Gornjeg Milanovca, od starog freziranog asfalta smo uradili rekonstrunkciju nekategorisanih puteva - kazao je Milosavljević.

Aleksandar Paunović, predsednik MZ Teočin, rekao je da je ovaj put od izuzetnog značaja za žitelje ovih sela, najpre zbog kupovine poljoprivrednih proizvoda.

- Do sada smo imali problem sa teretnim saobraćajem. Dolazak velikih kamiona koji otkupljuju krompir, proizvod po kome je naše selo prepoznatljivo, bio je nemoguć. Sada nam se otvaraju mnoge mogućnosti, kako za prodaju, tako i za turizam - rekao je Paunović.

DA OSTANU

MEŠTANI su, kako su istakli, bili iznenađeni brzinom kojom su završeni radovi od "nemerljivog značaja, kako za starije, koji penzionerske dane provode u svom rodnom kraju, tako i za mlade koji su odlučili da ostanu na selu".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više