ZLATNA SVADBA ZA OSAM PAROVA! Venčali su se davne 1971. i još su u srećnom braku!

S. Babović

07. 10. 2021. u 18:02

ZA osam vremešnih parova u Trsteniku,koji su se venčali davne 1971.godine priređen je danas prijem u istoj sali za venčanje gde su i sklopili brak pre 50 godina!

Foto OU Trstenik

Srećni parovi, “zlatni mladenci” fotografisali su se u opštini,dobili simbolične poklone, a potom otišli i na ručak s muzikom.

Manifestacija “Moravska zlatna svadba” koju zajedno organizuju Crveni krst Trstenik i opština podrazumevala je i uručenje posebnih plaketa, zahvalnica ali i bider-majere za lepše polovine.

Foto OU Trstenik

- Kosana i ja smo imali kraće poznanstvo pre braka,a kroz zajednički život mnogo srećnih trenutaka-svedoči Jovan Trošić,koji je u braku sa Kosanom od 1971.godine. Imamo dve ćerke,Jasminu i Marinu i šestoro unučadi. To je naše najveće bogatstvo za pola veka.

Raša Lešević smatra da posebno treba čestitati damama koje su ih trpele i bile podrška sve ove godine.U opštini podvlače da su zlatni jubilejci velika inspiracija mlađim generacijama.

- Oni su primer svima nama da je moguće toliko dugo sačuvati prave vrednosti,brak i porodicu -kaže Milena Turk,predsednica opštine.

Oktobar je Mesec solidarnosti sa starima, a pokloni,prijem,muzika i ručak, samo su delić zahvalnosti bračnim parovima,koji žive u sreći pola veka.

- Treći put organizujemo ovaj događaj, koji smo nazvali “Moravska zlatna svadba”-kaže Verko Milovanović,sekretar Crvenog krsta u Trsteniku.-Opština je obezbedila plakete i podržava našu svečanost. Volonteri su pripremili bider-majere.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više