BOGAT PROGRAM NOVOSADSKE "DEČJE NEDELJE": Posebna pažnja posvećena deci sa smetnjama u razvoju

Z. G.

04. 10. 2021. u 15:31

KONCERTOM u saletli Dunavskog parka u Novom Sadu je svečano otvorena tradicionalna manifestacija „Dečja nedelja“, koja će narednih dana najmlađima ponuditi brojne i raznovrsne programe, posebno one koji neguju zdrave stilove života.

Foto: Pres služba Grada

- Programi se ove godine odvijaju na otvorenom prostoru, u skladu sa epidemiološkim merama. Posebnu pažnju smo posvetili deci sa smetnjama u razvoju i njihovom uključivanju u društveni život - istakla je Branka Bežanov, članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci.

Deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu hora „Instrumental“, radionici „Mi&La“ i nastupu učenika ŠOSO „Milan Petrović“. Učenici te škole izložili su svoje proizvode koji su namenjini prodaji, a sav prihod biće upućen u humanitarne svrhe za lečenje Mihajla Jovića, obolelog od leukemije.

Svi sadržaji „Dečje nedelje“ su besplatni, a program je dostupan na sajtu Grada.

Manifestaciju, koja se održava uz podršku Grada Novog Sada pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“, organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“, šestu godinu zaredom.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

BONUS VIDEO - Robot policajac na Dubai Expo 2020

 
Pogledajte više